Ένταξη θεραπευτών Ειδικής Αγωγής στους πληττόμενους από την πανδημία κλάδους

Ένταξη θεραπευτών Ειδικής Αγωγής στους πληττόμενους από την πανδημία κλάδους

Αθήνα, 21 Μαρτίου 2020


Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε πως οι θεραπευτές Ειδικής Αγωγής εντάσσονται στους κλάδους που πλήττονται από την πρωτοφανή υγειονομική κρίση που διέρχεται η χώρα μας. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της κυβέρνησης, οι ΚΑΔ μας περιλαμβάνονται σε εκείνες των πληττόμενων επιχειρήσεων της αγοράς. Αυτό σημαίνει πως οι ευνοϊκές ρυθμίσεις που έχουν ληφθεί από το κράτος προκειμένου να ανταπεξέλθουμε σε αυτήν την τόσο δύσκολη χρονική συγκυρία θα ισχύσουν και για το σύνολο των θεραπευτών Ειδικής Αγωγής.

Προηγήθηκαν συντονισμένες κινήσεις από το Συντονιστικό Θεραπευτών Ειδικής Αγωγής με αποστολή ενημερωτικών επιστολών προς το σύνολο των αρμόδιων υπουργείων και των φορέων. Ήδη από αργά το βράδυ της Πέμπτης, ως Συντονιστικό, είχαμε λάβει εγγράφως διαβεβαιώσεις από το υπουργείο Οικονομικών πως το σύνολο των θεραπευτών Ειδικής Αγωγής θα υπαχθεί στις ευνοϊκές ρυθμίσεις, όπως και έγινε λίγες ώρες αργότερα. Για τα σχετικά μέτρα θα εκδοθούν υπουργικές αποφάσεις το προσεχές διάστημα.

Οι προσπάθειες μας προκειμένου να ενταχθούμε στα επαγγέλματα στα οποία έχει επιβληθεί αναστολή λειτουργίας για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας συνεχίζονται και αναμένουμε απαντήσεις από τα αρμόδια υπουργεία. Ήδη έχουν αποσταλεί οι σχετικές επιστολές και Δελτίο Τύπου προς τα μέσα ενημέρωσης. Την ίδια ώρα, οι εκπρόσωποι του Συντονιστικού βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τους αρμοδίους.

Σε ότι αφορά το ζήτημα του εγγράφου του ΕΟΠΥΥ περί ηλεκτρονικών παραστατικών και πιστοποίησης έχουμε καταστήσει σαφές πως αυτή η αιφνιδιαστική κίνηση δεν πρόκειται να τύχει καμίας αποδοχής από τους θεραπευτές. Σε επιστολή μας προς τον Οργανισμό ξεκαθαρίσαμε πως τα ηλεκτρονικά παραστατικά συνιστούν ένα ζήτημα που αφορά αποκλειστικά τους δικαιούχους-ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και όχι τους θεραπευτές.

Αυτές τις δύσκολες στιγμές για όλους μας απαιτείται σύνεση και ψυχραιμία. Να είστε βέβαιοι πως θα σας κρατάμε διαρκώς ενήμερους για οποιαδήποτε νεότερη εξέλιξη.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ