«Χτίζοντας Γέφυρες» | 14ο Πανελλήνιο – 1ο Διεθνές Συνέδριο Λογοθεραπείας του Π.Σ.Λ.

«Χτίζοντας Γέφυρες» | 14ο Πανελλήνιο – 1ο Διεθνές Συνέδριο Λογοθεραπείας του Π.Σ.Λ.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου: https://14thcongress.logopedists.gr/


ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ

Αγαπητοί συνάδελφοι, συνεργάτες και φίλοι,

Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στο 14ο Πανελλήνιο – 1ο Διεθνές Συνέδριο Λογοθεραπείας «Χτίζοντας Γέφυρες» του Π.Σ.Λ.

Το 14ο Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή του Τούρκικου Συλλόγου Λογοθεραπευτών (DKTD) και με την παρουσία ομιλητών από Τουρκικά πανεπιστήμια αλλά και πολλών άλλων συναδέλφων από τη γείτονα χώρα.

Η ενημέρωση σχετικά με τις σύγχρονες θεωρητικές προσεγγίσεις και τις νέες θεραπευτικές μεθόδους στο κλινικό τους έργο αποτελεί ανάγκη πολλών συναδέλφων, κυρίως των νέων αλλά και των πιο έμπειρων. Η θεωρητική κατάρτιση του κάθε λογοπεδικού-λογοθεραπευτή είναι μια διαδικασία διαρκούς εγρήγορσης, ενώ ως κλινικός ο κάθε λογοπεδικός οφείλει να συνδέει τις υπάρχουσες γνώσεις του με καινοτόμες αλλά και κλινικά αποδεδειγμένες τεχνικές, καθώς και να γνωρίζει τη χρήση των νέων τεχνολογιών ώστε να προσαρμόζει και να διευρύνει τις δεξιότητές του σύμφωνα με την κλινική του καθημερινότητα.

Το 14ο Πανελλήνιο-1ο Διεθνές Συνέδριο Λογοθεραπείας επιδιώκει να καλύψει αυτή την ανάγκη, καθώς και το αίτημα για εμβάθυνση στη λογοθεραπευτική γνώση. Συγχρόνως προσφέρει τα πλεονεκτήματα μιας ευρύτερης επιστημονικής συνάντησης, χάρη στη συμμετοχή διεθνώς αναγνωρισμένων προσκεκλημένων ομιλητών και διακεκριμένων Ελλήνων επιστημόνων, στη συνεργασία με τους Τούρκους συναδέλφους, στα στρογγυλά τραπέζια και στα διαδραστικά εργαστήρια. Η ανάδειξη της διεπιστημονικότητας και της συνεργασίας με άλλες ειδικότητες (ιατρούς, ψυχολόγους, ειδικούς παιδαγωγούς, εργοθεραπευτές, φυσικοθεραπευτές, δασκάλους κ.ά.) είναι άλλος ένας στόχος του συνεδρίου. Όλα αυτά συνδυάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε νέους συναδέλφους και να διευρύνουμε το επιστημονικό και επαγγελματικό μας δίκτυο.

Η δομή του συνεδρίου έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να προωθήσει την ουσιαστική γνώση και εκπαίδευση. Πιο συγκεκριμένα, κάθε θεματική ενότητα ξεκινάει με τον κεντρικό προσκεκλημένο ομιλητή, ο οποίος πλαισιώνεται από διακεκριμένους Έλληνες και ξένους επιστήμονες με την προσδοκία να δημιουργηθεί ένας εποικοδομητικός διάλογος για κάθε επιστημονικό πεδίο. Ακολουθούν διεπιστημονικά στρογγυλά τραπέζια, στα οποία παρουσιάζονται και αναδεικνύονται σύγχρονες και καινοτόμες στρατηγικές και μέθοδοι παρέμβασης.

Σειρά έχουν οι ανακοινώσεις των ομιλητών, οι οποίες έχουν επιλεγεί με γνώμονα/κριτήριο την επιστημονική τεκμηρίωση και την κλινική εφαρμογή και πραγματικά έρχονται να προσθέσουν κάτι καινούργιο στην ουσιαστική καθημερινή κλινική πράξη.

Τέλος, εργαστήρια θα πραγματοποιούνται παράλληλα για αυτούς που επιζητούν επιπλέον επιμόρφωση και εκπαίδευση.

Το συνέδριο εστιάζει κυρίως σε πέντε παθολογικές ενότητες:

  • Παιδιά με νευροαναπτυξιακές διαταραχές: κλινικά και ερευνητικά θέματα
  • Δραστηριότητα και συμμετοχή – Ποιότητα ζωής
  • Πολυπολιτισμικότητα: Γλωσσική εξέλιξη – Εκλεκτική Αλαλία
  • Το παιδί με κοχλιακό εμφύτευμα
  • Στηρίζοντας την επικοινωνία στην ενήλικη ζωή

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε ενεργά στο συνέδριο «Χτίζοντας Γέφυρες» και να συμβάλετε στην επιτυχία του με τις γνώσεις, την εμπειρία, τον ενθουσιασμό και τις νέες ιδέες σας.

Ιωάννης Βογινδρούκας
Λογοπεδικός, PhD
Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής
Σπύρος Κούτρας
Λογοπεδικός, MSc
Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής