«Χτίζοντας Γέφυρες» | 14ο Πανελλήνιο – 1ο Διεθνές Συνέδριο Λογοθεραπείας του Π.Σ.Λ.

«Χτίζοντας Γέφυρες» | 14ο Πανελλήνιο – 1ο Διεθνές Συνέδριο Λογοθεραπείας του Π.Σ.Λ.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου: https://14thcongress.logopedists.gr/


Αγαπητοί συνάδελφοι, συνεργάτες και φίλοι,

Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στο 14ο Πανελλήνιο – 1ο Διεθνές Συνέδριο Λογοθεραπείας «Χτίζοντας Γέφυρες» του ΠΣΛ που θα πραγματοποιηθεί στις 28, 29 και 30 Μαΐου 2021 διαδικτυακά με τη συμμετοχή του Τουρκικού Συλλόγου Λογοθεραπευτών (DKTD) και με την παρουσία ομιλητών από Ελλάδα, Τουρκία, Κύπρο, Βουλγαρία, Τσεχία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρουμανία, και Εσθονία.

Η ενημέρωση σχετικά με τις σύγχρονες θεωρητικές προσεγγίσεις και τις νέες θεραπευτικές μεθόδους στο κλινικό μας έργο αποτελεί ανάγκη πολλών συναδέλφων, κυρίως νέων αλλά και πιο έμπειρων.

Στόχος του συνεδρίου είναι να κάνει μια επισκόπηση των τελευταίων εξελίξεων εστιάζοντας σε τομείς πρόληψης, θεραπείας, και αξιολόγησης αλλά και να εμβαθύνει στις ελπιδοφόρες προοπτικές εφαρμογής των κατακτήσεων της τρέχουσας έρευνας και των νέων τεχνολογικών εργαλείων. Επιπλέον, θα αναδειχθεί ο διεπιστημονικός χαρακτήρας της έρευνας και της συνεργασίας με άλλες ειδικότητες (ιατρούς, ψυχολόγους, ειδικούς παιδαγωγούς, εργοθεραπευτές, φυσικοθεραπευτές, δασκάλους κ.ά.) στην θεραπεία των παθολογιών λόγου και επικοινωνίας. Το συνέδριο προσφέρει τα πλεονεκτήματα μιας ευρύτερης επιστημονικής διαδικτυακής συνάντησης χάρη στη συμμετοχή διεθνώς αναγνωρισμένων ομιλητών και διακεκριμένων Ελλήνων επιστημόνων.

Παράλληλα με τις παρουσιάσεις των ομιλητών θα πραγματοποιούνται εξειδικευμένα Εργαστήρια για όσους επιζητούν επιπλέον επιμόρφωση και εκπαίδευση. Επίσης, οι συμμετέχοντες του συνεδρίου θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν δύο δωρεάν webinars με σχετικό επιστημονικό περιεχόμενο σε ημερομηνίες πριν το συνέδριο για τις οποίες θα ενημερωθείτε σύντομα.

Το συνέδριο περιλαμβάνει διάφορες ενότητες αλλά εστιάζει περισσότερο στις παρακάτω:

  • νευροαναπτυξιακές διαταραχές στην παιδική ηλικία-κλινικά και ερευνητικά θέματα,
  • δραστηριότητα και συμμετοχή – ποιότητα ζωής,
  • πολυπολιτισμικότητα-γλωσσική εξέλιξη,
  • Εκλεκτική Αλαλία,
  • το παιδί με κοχλιακό εμφύτευμα,
  • στηρίζοντας την επικοινωνία στην ενήλικη ζωή.

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε ενεργά στο διαδικτυακό συνέδριο «Χτίζοντας Γέφυρες» και να συμβάλετε στην επιτυχία του με τις γνώσεις, την εμπειρία, τον ενθουσιασμό και τις νέες ιδέες σας.

Ιωάννης Βογινδρούκας
Λογοπεδικός, PhD
Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής
Σπύρος Κούτρας
Λογοπεδικός, MSc
Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής