Οδηγίες για μετακίνηση λογοθεραπευτών, θεραπευόμενων και συνοδών

Οδηγίες για μετακίνηση λογοθεραπευτών, θεραπευόμενων και συνοδών

Αγαπητά μέλη,

Όπως, ήδη σας έχουμε ενημερώσει οι υπηρεσίες λογοθεραπείας δεν έχουν ανασταλεί με κρατική εντολή, το οποίο συνεπάγεται ότι τα γραφεία μας μπορούν να παραμείνουν σε λειτουργία τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης λόγω Covid 19.

Οι οδηγίες μετακίνησης για την πραγματοποίηση συνεδριών Λογοθεραπείας, σύμφωνα με το απαντητικό έγγραφο που λάβαμε από την Πολιτική Προστασία για το χρονικό διάστημα που ισχύουν τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω κορονοϊού είναι:

ΓΙΑ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ

1. Για τη μετακίνησή τους οι Λογοθεραπευτές που είναι αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν να εκδώσουν μέσω του Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ με τους κωδικούς taxisnet τη σχετική βεβαίωση ή να την προμηθευτούν από τον λογιστή τους.

2. Οι Λογοθεραπευτές που είναι μισθωτοί πρέπει να λάβουν τη βεβαίωση μετακίνησης από τους εργοδότες τους.

ΓΙΑ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟΥΣ

1. Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία οι κατ΄ εξαίρεση μετακινήσεις, όπως η μετάβαση του θεραπευομένου στον λογοθεραπευτή προβλέπονται με το έντυπο Β.

· Για τις εν λόγω μετακινήσεις παιδιών, εφήβων και ενηλίκων θεραπευομένων πρέπει να συμπληρωθεί το πεδίο «Β1 – Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία» σε μία από τις 3 επιλογές: α) SMS στο 13033, β) εκτυπωμένο και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης, γ) χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης, στα οποία αναφέρονται: Όνομα/Επίθετο, Διεύθυνση Κατοικίας, Λόγος μετακίνησης που εμπίπτει στις επιτρεπόμενες κατηγορίες και διεύθυνση προορισμού, Ημερομηνία, Ώρα.

· Οι συνοδοί/γονείς συμπληρώνουν το πεδίο « Β 4- Κίνηση για παροχή βοήθεια σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη» σε μία από τις 3 επιλογές: α) SMS στο 13033, β) εκτυπωμένο και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης, γ) χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης, στα οποία αναφέρονται: Όνομα/Επίθετο, Διεύθυνση Κατοικίας, Λόγος μετακίνησης που εμπίπτει στις επιτρεπόμενες κατηγορίες και διεύθυνση προορισμού, Ημερομηνία, Ώρα.

2.Σε κάθε περίπτωση θεραπευόμενος και συνοδός κατά την μετακίνησή του θα πρέπει να έχουν μαζί του το γραπτό μήνυμα SMS ή e-mail ή βεβαίωση του λογοθεραπευτού όπου αναγράφεται η ημέρα, η ώρα της συνεδρίας καθώς και η διεύθυνση του ιδιωτικού γραφείου του Λογοθεραπευτή.

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι έχουν σταλεί ερωτήματα στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για περισσότερες διευκρινίσεις

Για ό,τι νεότερο θα σας ενημερώσουμε.

Γραμματεία Π.Σ.Λ