Πανελλαδική δωρεάν εκτίμηση χωρο-χρονικών δεξιοτήτων σε παιδιά με δυσλεξία ή γλωσσική διαταραχή 7-8 ετών

Πανελλαδική δωρεάν εκτίμηση χωρο-χρονικών δεξιοτήτων σε παιδιά με δυσλεξία ή γλωσσική διαταραχή 7-8 ετών

Αγαπητοί γονείς και

Αγαπητοί συνάδελφοι λογοθεραπευτές,

Στα πλαίσια διδακτορικής έρευνας με θέμα «Η αντίληψη του χώρου και η κατάκτηση των εικονιστικών σχημάτων σε παιδιά με δυσλεξία και αναπτυξιακή γλωσσική διαταραχή» που διεξάγεται στη Α’ Ψυχιατρική Αθηνών του Αιγινητείου Νοσοκομείου και συνεργασία με το Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής Παιδιών και Εφήβων Βύρωνα-Καισαριανής:

παρέχεται δωρεάν εκτίμηση χωρο-χρονικών δεξιοτήτων σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες

Συμμετέχοντες: Παιδιά με δυσλεξία ή γλωσσική διαταραχή 7-8 ετών (Δευτέρα και Τρίτη Δημοτικού).

Περιγραφή διαδικασίας εκτίμησης: Η εκτίμηση περιλαμβάνει τη συμπλήρωση ευχάριστων κουίζ για παιδιά. Η συμμετοχή είναι εθελοντική, δωρεάν, ανώνυμη και δεν έχει σα σκοπό να αλλάξει τη διάγνωση του παιδιού. Η εκτίμηση γίνεται διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom και μπορεί να οριστεί σε μέρα και ώρα δικής σας επιλογής.

Η αξιολόγηση των παιδιών είναι ωφέλιμη για τους θεράποντες λογοθεραπευτές και τους γονείς, γιατί με το πέρας της συμμετοχής του παιδιού, θα γίνει ενημέρωση σχετικά με την επίδοση του.

Η συμμετοχή των παιδιών είναι ωφέλιμη και για τη μελέτη μας καθώς θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε καλύτερα το εύρος αυτών των δυσκολιών και να διαπιστώσουμε τυχόν ελλείματα στην αντίληψη του χώρου που ενδεχομένως να συνυπάρχουν με τις παραπάνω δυσκολίες.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την αξιολόγηση και την έρευνά μας στο συνημμένο ενημερωτικό φυλλάδιο. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε αυτό το σύντομο ερωτηματολόγιο.

Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε απευθείας στο 6983509181 για διευκρινίσεις ή απορίες.

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον που δείχνετε στη δουλειά μας.

Με εκτίμηση,

Η επιστημονική ομάδα: Κατερίνα Τσελίκα, PhDc, Υποψήφια Διδάκτωρ Ψυχογλωσσολογίας

Δημήτρης Δικαίος, M.D., PhD, Καθηγητής Ψυχιατρικής, Α΄ Ψυχιατρική Κλινική, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ
Ελένη Λαζαράτου, M.D., PhD, Καθηγήτρια Παιδοψυχιατρικής, Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής Παιδιών και Εφήβων Βύρωνα-Καισαριανής
Σπυριδούλα Βαρλοκώστα, PhD, Καθηγήτρια Ψυχογλωσσολογίας – Νευρογλωσσολογίας, Τμήμα Φιλολογίας, Φιλοσοφική Σχολή ΕΚΠΑ
Μαρία Βλασσοπούλου, PhD, Επίκουρη Καθηγήτρια Παθολογίας Λόγου και Επικοινωνίας, Α΄ Ψυχιατρική Κλινική, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ

Α’ Ψυχιατρική Κλινική Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής Βύρωνα-Καισαριανής Δήλου 14 Καισαριανή 16121 & Αιγινήτειο Νοσοκομείο Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 72-74 Αθήνα 115 28

Δείτε το συνημμένο PDF της έρευνας